Vik. Nordisk HR-chef till snabbt växande företag Göteborg/Malmö

Vik. Nordisk HR-chef till snabbt växande företag Göteborg/Malmö

SYSTRA växer! Under de senaste åren har vi haft en fantastisk tillväxt. En trend vi ser kommer att hålla i sig framöver. Nu ska vår HR-chef vara föräldraledig och vi söker hennes ersättare. Tag chansen att bli en del av vårt team!

Har du arbetat brett inom HR, antingen som tf. HR-chef under en period, eller i en annan ledande position inom HR och vill prova på att jobba både strategiskt och operativt i en internationell miljö? Tycker du dessutom att jobba i en föränderlig tillvaro med snabbt tempo. Då har vi vikariatet för dig!

Om jobbet
Som HR-chef kommer du ingå i den nordiska ledningsgruppen och få möjligheten att fortsätta utveckla och bygga upp vår Nordiska HR-verksamheten, detta för att möjliggöra vår fortsatta expansion.

Du kommer ha varierande arbetsuppgifter, med varierande grad av komplexitet, där arbetsuppgifterna bland annat är:

  • Stöd till våra chefer i HR-frågor
  • Lönebildning och förmåner
  • Rehabilitering och sjukfrånvaro
  • Arbetsrätt och förhandlingar
  • Kultur, medarbetarskap och intern kommunikation
  • Employer branding

Förutom ovanstånde kommer du även ha daglig kontakt med våra internationella HR-kollegor i bland annat rekryteringsfrågor, vårt personalsystem Talent Place samt månadsvisa HR-rapporter.

Vidare har du personalansvar för tre personer, varv en i Danmark samt budgetansvar för HR-avdelningen. Resor i arbetet ses som en självklarhet. Som HR-chef kommer du jobba verksamhetsnära och därmed ha flera kontaktytor såväl internt som externt där engelska kommer förekomma dagligen i såväl tal som skrift.

Du väljer själv om du vill utgå från vårt kontor i Malmö eller i Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig som har goda kunskaper inom HR-processer och svensk arbetsrätt. Du har en eftergymnasial utbildning inom området och flerårig erfarenhet av en ledande position inom HR. Du ska ha mycket god förhandlingsvana och goda kunskaper inom facklig samverkan. Har du erfarenhet av dansk arbetsrätt, ses det som en stor merit. Vi ser med fördel på om du har tidigare erfarenhet att jobba på ett internationellt företag eller inom konsultbranschen.

Du trivs med en mycket varierande roll där du får arbeta både operativt och strategiskt och där du får vara med och bygga upp arbetet. Du behärskar både svenska och engelska på en god nivå och är tydlig i din kommunikation. Du tar ansvar för ditt arbete och driver självständigt dina processer framåt. Vidare har du förmågan att engagera andra och är tydlig i dina åsikter.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett vikariat på cirka ett år från juni 2021. Du kommer att få möjligheten att vara med och utveckla HR-arbetet i ett starkt växande företag.

Vi erbjuder en varierande roll där du har stora möjligheter att vara med och bygga upp och påverka. SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid.

SYSTRA är en växande organisation där experter stöttar varandra över kompetens- och landsgränser.

Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag

Om SYSTRA
SYSTRA Norden har drygt 200 medarbetare varav ett tiotal i Köpenhamn och resterande i Sverige. Vi har växt kraftigt de senaste åren och ser att vi kommer att fortsätta med en stark tillväxt de närmaste åren. Vi har kollektivavtal genom Almega.

SYSTRA har kompetens och resurser för att designa samt projektera alla typer av infrastrukturlösningar. Tillsammans planerar och projekterar vi välfungerande rum för livet i staden samt i det omgivande kultur- och naturlandskapet. SYSTRA är en av världens ledande aktörer inom höghastighetsjärnväg, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. Vi har bland annat designat 50 procent av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

SYSTRA-confidence moves the world

Välkommen att höra av dig om du är intresserad och vill veta mer
Nordisk HR-chef Sandra Enhol Blomqvist
010-685 07 05
senhol@systra.com

VD SYSTRA Nordic Bruno Susak
010-685 07 02
bsusak@systra.com

Rekryteringspartner SYSTRA Katarina Svensson,
010-708 05 11
ksvensson@systra.com

Ansökan
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag, dock senast den 28 februari 2021. Du ansöker om jobbet här https://jobs.systra.com/job/G%C3%B6teborg-Vik_HR-chef-till-snabbt-v%C3%A4xande-f%C3%B6retag%2C-G%C3%B6teborgMalm%C3%B6/649221201/

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA