Utvecklingsledare IT/ IT Operations manager till Stockholm eller Göteborg

Utvecklingsledare IT/ IT Operations manager till Stockholm eller Göteborg

SYSTRA växer starkt i Norden vilket vi planerar att fortsätta med de närmsta åren. Nu vill vi stärka vår Nordiska IT verksamhet och söker dig som vill bli en del av vårt team!

Vem är du?
Vi hoppas att hitta dig som vi saknar när du tar ledigt, dig som får oss att utvecklas, skratta och må bra. Du som står stadigt på marken och tar med dig ett halvfullt glas till bordet och ser alla möjligheter som erbjuds.

Till oss kommer du om du vill vara med i ett duktigt team som har höga ambitioner av vad vi kan erbjuda och stödja vår affär. Vi är duktiga individer där vi sätter stort värde i att ge varandra respekt, lyssna, ge feedback och gemensamt ta fram de bästa lösningarna. Resan är en stor del av målet!

Besitter du breda kunskaper inom IT? Har du ett affärstänk och är bra på att se till helhetens bästa? Vill du spela en aktiv roll i ett välskött företags digitaliseringsresa? Då vill vi att du kontaktar oss!

Några andra kvaliteter som vi letar efter:

 • Du är nyfiken och innovativ
 • Du mår bra att utvecklas och älskar att utveckla andra.
 • Du känner dig avslappnad i en miljö med högt tempo där du får ta eget ansvar.
 • Du är strukturerad och sätter höga mål för ditt arbete men också för din omgivning.
 • Du är en lagspelare som ser kvalitet hos dina medarbetare.
 • Du har ett brinnande intresse för teknik, problemlösning och människor
 • Du är god kommunikatör i både skrift och tal
 • Bra på att hantera egen och andras tid (time management)

Lite Know-How
Du har en högskoleutbildning och minst fem års erfarenhet inom området.

 • Erfarenhet av IT-support från t ex en Servicedesk
 • Bra kunskap och erfarenhet när det kommer till Microsofts produkter och lösningar, t ex: AD, Microsoft 365, Office365
 • Grundläggande nätverkskompetens och vana av felsökning i nätverksmiljö
 • Erfarenhet av serverdrift i Windowsmiljöer (meriterande)
 • Erfarenhet eller god förståelse av ITIL processen
 • Erfarenhet eller förståelse inom Scrum och SAFe (meriterande)

Om jobbet
Ditt arbete kommer att fokuserad på Operations and Change management. Ditt arbete kommer att fokuseras på att vara operativ och du kommer att arbeta med en mycket kvalificerad arbetsgrupp, tillsammans skapar ni effektiva och utvecklande processer som stöttar ett konstant lärande både för individerna och organisationen.

Du kommer bland annat att:

 • Ansvara för att det finns bra processer för det dagliga arbetsflödet
 • Göra uppföljningar av våra processer och leveranser för att säkerställa att vi levererar rätt saker vid rätt tidpunkt
 • Utveckla samarbetet ytterligare mellan teamet och våra intressenter
 • Vara en nyckelperson i den interna kommunikationen inom IT
 • Ta initiativ till och underlätta för kontinuerlig förbättring i hela organisationen
 • Planera tillväxt av befintlig infrastruktur och implementering av nya system för att säkra SYSTRAs-tillväxt.

Arbetsuppgifter är varierande och innehåller allt från användarsupport och felsökning av applikationer och system till installation, drift och underhåll av nätverk. Du kommer få vara med och jobba med konfiguration/ändringar/anpassningar och implementationer av nya lösningar. Du kommer även att då delta i olika IT-projekt som t ex utrullnings och implementationsprojekt.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en möjlighet att arbeta i ett framgångsrikt, snabbt växande företag med en rolig och flexibel arbetsplatskultur som känns både internationell och lokal på samma gång. Tillsammans med dina härliga kollegor kommer du att få utvecklas mycket ihop med SYSTRA.

Du blir en viktig del av vår verksamhet och har stora möjligheter att påverka verksamheten och utvecklingen framåt. Du väljer själv om du vill utgå från vårt kontor på Mölndalsvägen i Göteborg eller från vårt Stockholmskontor i Kista science Tower.

På SYSTRA vet vi att det är medarbetarnas olikheter som får organisationen att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om SYSTRA
SYSTRA är ett internationellt företag med över 7 500 anställda runtom i världen. Vi är en av världens ledande aktörer inom infrastrukturlösningar för höghastighetsjärnväg, metro, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. Vi har bland annat designat 50 procent av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

Vi driver infrastrukturprojekt i dess olika skeden, från tidiga utredningar till färdig anläggning. SYSTRA:s ägare SNCF och RATP är två av Europas största aktörer inom transportlösningar.

I Sverige har SYSTRA växt starkt de senaste åren och är idag drygt 200 anställda vilket vi planerar att dubblera under de närmsta åren. Läs gärna mer om oss på vår svenska hemsida www.systra.se

SYSTRA-Confidence moves the World

Välkommen att höra av dig om du är intresserad och vill veta mer
Nordic CIO/IT Director Torbjörn Larsson
010-685 06 27
tlarsson@systra.com

Katarina Svensson Rekryteringspartner
010-708 05 11
ksvensson@systra.com

Ansökan
Urval och tillsättning kan komma att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag. Du ansöker om jobbet här: https://jobs.systra.com/job/G%C3%B6teborg%2C-Stockholm-Utvecklingsledare-IT-IT-Operations-manager-till-Stockholm-eller-G%C3%B6teborg/731245901/

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA