Redovisningsansvarig/Accounting Manager till SYSTRA Norden

Redovisningsansvarig/Accounting Manager till SYSTRA Norden

SYSTRA fortsätter att växa. Nu utökar vi med en ansvarig för redovisningen till vårt nordiska team. Bli en del av vårt team du också!

Om jobbet
Tillsammans med vårt redovisningsteam blir du ansvarig för vår såväl den dagliga
redovisningen i Sverige och Danmark som för att det strategiska arbetet inom området. Du kommer att arbeta med att förbättra arbetsflödet inom redovisning och utveckla en Lean-process men du kommer också att vara direkt ansvarig för vissa områden inom redovisningsarbetet. Rollen har fyra direktrapporterande medarbetare och är nyskapad för att stödja SYSTRAs fortsatta tillväxt inom Norden.

Du kommer att leda ständiga förbättringsprocesser. Exempel på ansvarsområden som du kommer att antingen arbeta direkt med, eller leda arbetet inom, är:

 • Leverantörsreskontra och kundreskontra
 • Redovisning/bokföring
 • Månadsavslut och balansavstämning
 • Årsbokslut och rapportering
 • Skattedeklaration
 • Kassaflöde/kassaprognos och betalningar
 • Fasta tillgångar
 • Kontakt med bank och revisorer
 • Överensstämmelse med lokala och nationella krav och lagar

Vem är du?
Du kommer att trivas hos oss om du uppskattar ett arbete i ett högt tempo och är duktig på att strukturera, effektivisera och prioritera såväl ditt eget arbete som våra arbetsprocesser. Du tar eget ansvar och sätter höga mål, både för dig själv och dina medarbetare och viktigast av allt du vill ha roligt på arbetet.

För att lyckas i rollen vill vi att du:

 • Har minst tio års erfarenhet av arbete i en liknande roll inom redovisning varav ett par år som arbetsledare.
 • Har mycket goda kunskaper i Excel.
 • Behärskar både svenska och engelska mycket väl i såväl tal som skrift.
 • Är en god kommunikatör och trivs med att arbeta i team.
 • Är en problemlösare.
 • Tidigare har arbetat med IFS-system samt med IFRS regelverk.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en roll som du får vara med och bygga upp i ett företag under stark expansion.
Vår styrka är att vi jobbar i effektiva och lagom stora team där varje medarbetares potential tas tillvara på. Samtidigt är vi ett stort internationellt konsultföretag med verksamhet i över 80 länder.

Hos oss på SYSTRA är det en självklarhet att arbeta tillsammans. Vi tror på Connected Teams och att vi genom att lyssna, kommunicera och samarbeta når konstruktiva, innovativa lösningar som för samhället och infrastrukturen framåt. I linje med den Excellens vi eftersträvar, utmanar vi dagens tekniska lösningar, värnar om miljön och hittar strategiska hållbara sätt att arbeta på.

Vi utmanar oss själva, våra kunder samt de marknader som vi verkar på och som en del av SYSTRA är du med och leder utvecklingen framåt. Hos oss är det självklart att ha ett Bold Leadership som skapar arbetsglädje, engagemang och uppmuntrar våra medarbetare att skapa verklighet av sina visioner.
Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag!
Om SYSTRA

SYSTRA, ett internationellt konsultföretag med huvudkontor i Paris, är idag en av världens största aktörer inom transportinfrastruktur såsom järnväg, tunnelbana, spårväg och väg. SYSTRA har bland annat varit delaktiga i ca 50% av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar och tunnelbanor. Vi har närmare 8 000 medarbetare i över 80 länder.

I Sverige har SYSTRA växt starkt de senaste åren och vi är idag närmare 250 medarbetare. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.systra.se.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 januari. Urval kan komma att ske löpande. Du ansöker om jobbet här: https://jobs.systra.com/job/Stockholm-RedovisningsansvarigAccounting-Manager-till-SYSTRA-Norden/755070401/

Välkommen att höra av dig om du är intresserad och vill veta mer
Operations & Finance Director Jean-Christophe Lebeau
010-685 07 04
jclebeau@systra.com

Rekryteringspartner SYSTRA Katarina Svensson,
010-708 05 11
ksvensson@systra.com

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA