Project Management Officer, PMO

Project Management Officer, PMO

SYSTRA växer! Under de senaste åren har vi haft en fantastisk tillväxt, en trend vi ser kommer hålla i sig även under de närmsta åren. Vi utökar nu med ytterligare en medarbetare och söker nu dig som är en erfaren projektledare inom transportinfrastruktur med hög kompetens inom projektekonomi till vårt PMO team. Är du sugen på att leda, planera och utveckla? Tag chansen att bli en del av vårt team!

Om jobbet
Tillsammans med vår Nordic Area PMO manager kommer du att säkerställa att SYSTRA har de förutsättningar som krävs för att leverera framgångsrika projekt i Norden. Detta innebär till exempel att:
• Leda den månadsvisa ekonomiuppföljningsprocessen och hantera vår projektportfölj genom uppföljning av uppdragen samt aktiv och praktisk support till uppdragsledarna utifrån behov.
• Utveckla, underhålla och kommunicera rutiner och verktyg inom uppdragsledning. Följa upp efterlevnaden av våra rutiner för att säkerställa att vi når ISO-standarden. Genomföra utbildningar inom området.
• Planera och genomföra utbildningar om vårt ekonomisystem samt ta fram manualer för uppdragsledarna.
• Utveckla och underhålla vårt kundnöjdhetssystem, analysera resultat och genomföra förbättringsåtgärder.
• Utveckla och underhålla SYSTRA’s tekniska uppdragsledarnätverk.
• Arbeta i olika roller i uppdrag för att stötta uppdragsledningsteamet, exempelvis med hantering av risk, kvalitet, ekonomi och tid.

Du kommer att arbeta mycket i Excel och i vårt ekonomisystem. Du kommer att arbeta både på svenska och engelska och behöver behärska båda språken flytande.

Vårt PMO-team arbetar också med andra uppgifter och det finns möjligheter att utvecklas till dessa roller:
• Leda oberoende granskningar av viktiga uppdrag för att säkerställa genomförandet av SYSTRAs åtaganden, identifiera eventuella problem och åtgärdsplaner.
• Tillhandahålla expertstöd till både kunder och uppdragsledare i specifika uppdrag för att både förebygga och hantera problem som uppstår.

Även om mycket redan finns på plats idag så är SYSTRA AB ett ungt företag och, för rätt person, finns det stora möjligheter att påverka och utveckla både befintliga och nya rutiner och arbetssätt.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en intern position där du arbetar med SYSTRA i Norden. Inledningsvis kommer du i första hand att arbeta mot Sverige men projekt i Danmark kan också förekomma.

Du kommer att vara placerad i Sverige, helst i Stockholm, Malmö eller Göteborg men även andra orter skulle kunna vara aktuellt. Resor inom Sverige förekommer emellanåt, även enstaka internationella resor kan förekomma framöver.

Du kommer att ha stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen i ett växande företag och du blir uppbackad av kompetenta kollegor såväl nationellt som internationellt.

På SYSTRA vet vi att det är medarbetarnas olikheter som får organisationen att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen.

Om SYSTRA
SYSTRA är idag en av världens ledande aktörer inom infrastrukturlösningar för höghastighetsjärnväg, metro, tunnelbana, spårväg, bro, väg och flygplats. SYSTRA har bland annat designat cirka hälften av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

Tack vare SYSTRAs expertis och våra 7 500 medarbetare runtom i världen, driver vi infrastrukturprojekt i dess olika skeden, från tidiga utredningar till färdig anläggning.

SYSTRA AB har ca 250 medarbetare och erbjuder ett brett spektrum av tjänster inom infrastruktur. Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.systra.se

Vem är du?
Vi erbjuder en utmanande roll med flera olika ansvarsområden men med fokus på projektekonomi. Vi söker dig som brinner för projektledning och utveckling, som tycker om att utmana och att komma på nya lösningar.

Du är ansvarstagande och lösningsfokuserad och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt samt har förmåga att få saker gjorda även under tidspress. Du är hjälpsam och samarbetar med andra på ett smidigt sätt. Du arbetar proaktivt och kan identifiera förbättringsområden i ett tidigt skede.

Du har:
• Erfarenhet av projektekonomistyrning vilket gör att du kan vara ett gott stöd till våra uppdragsledare med praktiska delar av ekonomiarbetet i uppdragen.
• Mycket goda kunskaper i Excel. Vilket gör att du snabbt kunna skapa komplexa kalkyler, identifiera felaktigheter, konstruera pivotabeller och identifiera förbättringar och nya lösningar.
• En vilja att arbeta aktivt med vårt ekonomisystem och med våra andra digitala verktyg. Du trivs med att felsöka och att snöa in dig i detaljer och brinner för ny teknologi och automatisering.
• Erfarenhet av rollen som uppdragsledare/projektledare inom transportinfrastruktur med en dokumenterad erfarenhet av att tillämpa projektledningens bästa praxis och leverera projektmål.
• Exceptionell kommunikations- och samarbetsförmåga
• Ett mindset där du sätter kundens behov i fokus.

Det är meriterande om du har:
• PMP-certifiering eller motsvarande.
• Kunskap om ABK09.
• Erfarenhet av earned value management, EVM.

Du har lätt för att skapa nya kontakter och kommunicerar på ett tydligt sätt. Dina kunskaper i svenska och engelska gör att du producerar dokument av hög kvalitet och har förmåga att såväl granska andras texter som att ha workshops och presentationer på båda språken.

Din ansökan
Beskriv i din ansökan varför du är intresserad av rollen samt på vilket sätt du kommer att bidra. Du kan bifoga ditt CV på antingen svenska eller engelska. Varmt välkommen med din ansökan. Ansökningarna kan komma att hanteras löpande så vi ser gärna att du skickar in den så snart som möjligt.

Du ansöker om jobbet här: https://jobs.systra.com/job/Stockholm%2C-Malm%C3%B6%2C-G%C3%B6teborg-Project-Management-Officer/707072501/

För mer information kontakta
Nordic Area PMO Manager Robert Shepherd
010-708 05 33
rshepherd@systra.com

Operations & Finance Director Jean-Chrisophe Lebeau
010-685 07 04
jclebeau@systra.com

Recruitment partner Katarina Svensson
010- 708 05 11
kvensson@systra.com

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA