Ekonomichef till växande internationellt företag

Ekonomichef till växande internationellt företag

SYSTRA växer! Vi på SYSTRA kan med stolthet säga att vi under 2019 har haft en fantastisk organisk tillväxt, en trend vi ser kommer hålla i sig även under de närmsta åren. Våra medarbetare arbetar med passion för att ge befolkningar över hela världen möjlighet att röra sig fritt. Bli en del av vårt team!

Vi söker en ekonomichef som kommer att ansvara för SYSTRA i Norden. Vi erbjuder ett jobb med mycket kontakter och stor variation där du får möjlighet att arbeta både övergripande och operativt.

Om tjänsten
Som ekonomichef tillhör du den nordiska ledningsgruppen. Du kommer att driva och utveckla ekonomiavdelningen som består av fyra personer som du också har personalansvar för. Du kommer att ansvara för:

  • det övergripande ekonomiska arbetet
  • redovisning, rapportering och bokslutsarbete
  • analys och uppföljning av verksamheten
  • budgetering och uppföljning av budget.

SYSTRA växer i rekordfart i Sverige och vi är utsett till ett av SYSTRAs nyckelländer. Du kommer att ha mycket kontakter i Europa och framförallt i Frankrike där engelska används i både tal och skrift. Som ekonomichef rapporterar du dels till VD för SYSTRA AB men också till CFO för norra Europa som sitter i London.

Din placeringsort kommer vara Stockholm/Kista och resor i tjänst ses som en självklarhet.

Vem är du?
Vi söker dig som har lång erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i en internationell miljö och om du dessutom har erfarenhet av arbete som ekonomichef på ett tjänsteföretag är det starkt meriterande.

Du är analytisk och har mycket goda kunskaper inom rapportering av resultat och balansräkning. Du har grundläggande kunskap inom International Financial Reporting Standards, IFRS och om du dessutom har erfarenhet av intäktsredovisning enligt revenue recognition ser vi det som starkt meriterande.

Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat, engagemang och delaktighet och blir en referenspunkt för andra. Vidare är du självgående, effektiv och lösningsorienterad med ett intresse för att utveckla processer och rutiner. Du arbetar bra tillsammans med andra och relaterar till dom på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du delar med dig av din kunskap och dina åsikter. Du kommer att ha stora möjligheter att vara med och påverka vår utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett jobb med stor frihet under ansvar, där du blir uppbackad av kompetenta kollegor såväl nationellt som internationellt. På SYSTRA är vi mycket glada för den starka sammanhållningen inom koncernen vilket medför att vi kan erbjuda en arbetsplats som ger dig som individ de bästa förutsättningarna för att utvecklas i ditt arbete hos oss.

SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är i en mycket expansiv fas vilket medför att du får vara med från början och forma verksamheten. Vi kan erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande och roliga arbetsuppgifter.

Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner.

Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag!

Om SYSTRA
SYSTRA är idag en av världens ledande aktörer inom infrastrukturlösningar för höghastighetsjärnväg, metro, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. SYSTRA har bland annat designat ca 50 procent av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor. SYSTRA har kompetens och resurser inom samtliga teknikområden som behövs för att designa samt projektera alla typer av Infrastrukturlösningar.

Tack vare SYSTRAs expertis och våra 7 000 medarbetare runtom i världen, driver vi infrastrukturprojekt i dess olika skeden, från tidiga utredningar till färdig anläggning. SYSTRA hanterar alla typer av uppdrag, exempelvis projektledning och systemintegration. Vi tar fram kompletta handlingar för utförandeentreprenader eller verkar som den effektiva och ledande projektören/rådgivaren i totalentreprenader. SYSTRA har industriella ägare i form av SNCF samt RATP som är ett av Europas största företag inom transportområdet som också bygger och driver trafik på alla världens kontinenter. SYSTRA AB har som företag 30 års erfarenhet i Sverige.

SYSTRA – Confidence moves the world

Frågor? Välkommen att kontakta
Bruno Susak, VD SYSTRA Norden
0722-40 40 90
bsusak@systra.com

Sandra Enhol Blomqvist, Nordisk HR-chef
0790-68 01 60
senhol@systra.com

Katarina Svensson, Rekryteringspartner SYSTRA
010-708 05 11
ksvensson@systra.com

Skicka din ansökan inklusive CV på engelska till: nordic_hr@systra.com
Märk ansökan med “Ekonomichef”

Välkommen med din ansökan redan idag-tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA