Bolagsjurist till SYSTRA AB

Bolagsjurist till SYSTRA AB

SYSTRA Norden fortsätter att växa och nu söker vi en bolagsjurist. Du väljer själv om du vill utgå från Göteborg eller Stockholm.  

Om jobbet
Som bolagsjurist kommer du att ha såväl en samordnande som rådgivande funktion. Du är rådgivande i olika juridiska frågor inom till exempel affärs-, avtals- och entreprenadjuridik. Du kommer att fungera som rådgivare vid förhandlingar och kontraktsskrivningar samt även fungera som företrädare vid potentiella tvister. Vidare kommer du också att samordna vårt arbete inom området och kommunicera koncerngemensamma riktlinjer och policys i samråd med vårt globala juridiska team i Paris och London. Beroende på din bakgrund kan du även komma att ansvara för compliance samt inköps- och anbudsprocess.  

Du är ett allmänt juridiskt stöd för såväl företagsledning som våra medarbetare och kommer att hålla i interna utbildningar inom ditt expertområde. Du är anställd i SYSTRA AB men ansvarar för hela den nordiska marknaden och rapporterar till vår VD.

Om dig
Vi söker dig som har en juridisk examen och minst tre års arbetslivserfarenhet inom området. Du har erfarenhet av att förhandla och upprätta affärskontrakt och andra juridiska dokument. Har du erfarenhet av liknande arbete från byggrelaterad verksamhet inom entreprenad-, konsultföretag eller beställarorganisation är det en merit.

Du har erfarenhet av att arbeta i ett internationellt företag och har goda kunskaper inom affärs- och avtalsjuridik och driver självständigt dina processer framåt. Goda kunskaper vad gäller konsultkontrakt ABK samt entreprenadkontrakt ABT är ett krav. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du är en god förhandlare, har förmåga att se såväl helheter som detaljer och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar tillsammans med andra på ett smidigt sätt och har förmåga att anpassa din kommunikation efter mottagaren.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett arbete i en internationell miljö med mycket kompetenta och erfarna medarbetare där du har möjlighet att utvecklas inom det juridiska området. Tjänsten är nyinrättad och du kommer själv att vara med och utforma den. Du får ett jobb med stor frihet under ansvar och många olika samarbeten. Du blir uppbackad av tekniskt och juridiskt kunniga kollegor såväl nationellt som internationellt.

På SYSTRA vet vi att det är medarbetarnas olikheter som får organisationen att växa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen. Varmt välkommen med din ansökan!

Om SYSTRA
SYSTRA är idag en av världens ledande aktörer inom infrastrukturlösningar för höghastighetsjärnväg, metro, tunnelbana, spårväg, bro, väg och flygplats.

SYSTRA har bland annat designat cirka hälften av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor.

Tack vare våra 7 500 medarbetare runtom i världen, driver vi infrastrukturprojekt i dess olika skeden, från tidiga utredningar till färdig anläggning.

SYSTRA AB har idag över 200 medarbetare med målet att vara 400 medarbetare inom några år. Vi erbjuder ett brett spektrum av tjänster inom infrastruktur. Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.systra.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 15 juni 2021. Tillträde i oktober eller enligt överenskommelse.
Du ansöker om tjänsten här: https://jobs.systra.com/job/G%C3%B6teborg-Stockholm-Bolagsjurist-till-SYSTRA-AB/672281201/

Mer information lämnas av
Bruno Susak, VD SYSTRA Nordic
010-685 07 02
bsusak@systra.com

Katarina Svensson, Rekryteringspartner
010-708 05 11
ksvensson@systra.com

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA