Ansvarig för hälsa och säkerhet till Stockholm

Ansvarig för hälsa och säkerhet till Stockholm

Är du expert inom hälsa, säkerhet och arbetsmiljö? Vill du ha ett varierande arbete där du kommer att ha mycket kontakter både inom och utanför Sverige? Varmt välkommen till SYSTRA!

Om jobbet
Som hälsa- och säkerhetsansvarig på SYSTRA Nordic är du ansvarig för att koordinera våra program och processer inom hälsa och säkerhet i Norden. Du kommer att:

  • vara en expertresurs för våra chefer och medarbetare
  • ansvara för att utveckla och införa regler, rutiner och policies inom området.
  • koordinera, göra riskanalyser och ta fram handlingsplaner
  • deltar i undersökningar kring hälsa och arbetsmiljö för att minimera risker
  • följa upp och utreda avvikelser och incidenter och upprätta handlingsplaner
  • säkerställer att arbetsmiljön och säkerheten på våra arbetsplatser är i överensstämmelse med både företagets och myndigheternas regler
  • ansvara för information till våra medarbetare
  • planera och genomföra utbildning och andra kompetenshöjande aktiviteter inom området.
  • ha det övergripande ansvaret för sammanställning och analys av tillbud och arbetsskador.

Som ansvarig för hälsa och säkerhet på SYSTRA nordic arbetar du tätt tillsammans med ledningsgruppen och med SYSTRA groups internationella representanter inom hälsa och säkerhet.

Du kommer att arbeta med såväl SYSTRA groups standarder och krav som med de den lokala lagstiftningen.

Vem är du?
Vi söker dig som har stort intresse för, och god kunskap inom, området hälsa, säkerhet, arbetsmiljö. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta med hälsa och säkerhet inom bygg- och ingenjörsverksamhet. Du har goda kunskaper inom hälsa och säkerhetssystem och erfarenhet av förebyggande risk och arbetsmiljöarbete.

Du trivs i ett arbete där du har både strategiska och praktiska uppgifter. Du har lätt för att knyta nya kontakter och samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap till mottagaren både skriftligt och muntligt. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du har har kunskap inom lagar, föreskrifter och standarder inom området som till exempel Ledningssystem för Arbetsmiljö (ISO 45001) och systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1) samt är certifierad i BAS-P och BAS-U. Du har erfarenhet av att granska hälsa- och säkerhetssystem.

Det är meriterande om du har erfarenhet av fältsamordning, arbete med TA-planer och Trafikverkets FIFA-system. Det är också meriterande om du har arbetat med tillträdesbehörighet på järnväg och Trafikverkets kompetenskrav som BASÄVISTA och SOS-PL.

Vårt erbjudande
SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är inne i en mycket expansiv fas vilket medför att du som medarbetare får vara med och forma verksamheten. Vi kan erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande och roliga arbetsuppgifter. Du kommer att utgå från vårt fina kontor i Kista science Tower.

På SYSTRA group är vi stolta över vårt arbetsmiljöarbete som vi kallar för 3S. Detta är ett arbete som genomsyrar all vår verksamhet och alla våra projekt i alla de över 80 länder vi verkar i.

Hos oss på SYSTRA är det en självklarhet att arbeta tillsammans internationellt så väl som nationellt. Vi tror på Connected Teams och att vi genom att lyssna, kommunicera och samarbeta når konstruktiva, innovativa lösningar som för samhället och infrastrukturen framåt. I linje med den Excellens vi eftersträvar, utmanar vi dagens tekniska lösningar, värnar om miljön och hittar strategiska hållbara sätt att arbeta på.

Vi utmanar oss själva, våra kunder samt de marknader som vi verkar på och som en del av SYSTRA är du med och leder utvecklingen framåt. Hos oss är det självklart att ha ett Bold Leadership som skapar arbetsglädje, engagemang och uppmuntrar våra medarbetare att skapa verklighet av sina visioner.

Vill du också vara med på SYSTRAs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag!

Om SYSTRA
SYSTRA, ett internationellt konsultföretag med huvudkontor i Paris, är idag en av världens största aktörer infrastruktur såsom Höghastighetsjärnväg, Metro, Tunnelbana, Spårväg, Väg och flygplatser. SYSTRA har bland annat varit delaktiga i 50 procent av världens byggda och planerade Höghastighetsjärnvägar samt Tunnelbanor.

Vi utformar och designar de säkraste och mest effektiva, kompletta transportsystemen inom infrastruktur. Tack vare SYSTRAs expertis och våra över 7000 medarbetare runtom i världen, driver vi infrastrukturprojekt i dess alla olika skeden, från tidiga utredningar till färdig anläggning.

SYSTRA Nordic har drygt 200 anställda i Sverige och Danmark, varav merparten sitter i Sverige. Vi har växt kraftigt de senaste åren-en trend vi ser kommer att hålla i sig även de närmsta åren. Vi har kontor på tolv orter i Sverige samt ett kontor i Köpenhamn.

SYSTRA – Confidence moves the world

Välkommen att kontakta oss för mer information
Jean-Christophe Lebeau - Nordic Operations Manager
0739-66 00 27
jclebeau@systra.com

Katarina Svensson Rekryteringspartner
010-708 05 11
ksvensson@systra.com

Ansökan
Urval kan komma att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag. Du ansöker här: https://jobs.systra.com/job/Stockholm-Ansvarig-f%C3%B6r-H%C3%A4lsa-och-s%C3%A4kerhetNordic-3S-manager-till-Stockholm/633579501/

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA