SYSTRA-koncernen

SYSTRA-koncernen

SYSTRA är en världsledande konsult- och ingenjörskoncern inom design av transportinfrastruktur.

Våra ingenjörer arbetar med passion för att ge befolkningar över hela världen möjlighet att röra sig fritt.

Våra lösningar för tunnelbanor, spårvägar, höghastighetsbanor och konventionella järnvägar, syftar till att tjäna allmänintresset och möta de utmaningar som omvandlingen av städer och områden innebär.

Ett brett utbud av kompetenser för att erbjuda skräddarsydda lösningar

Vår dagliga utmaning: att utforma och genomföra de säkraste, mest effektiva och ekonomiska skräddarsydda transportlösningarna. Tack vare vårt kunnande och 9000 experter är vi verksamma vid alla stadier av transportprojekt: utredning och projektering, byggnation, provning, idrifttagning samt drift och underhåll. Vi erbjuder därför en helhetslösning och hanterar alla typer av uppdrag.

Ett franskt företag som har blivit en global aktör

SYSTRA har sedan starten 1957 haft världen som spelplan. Ursprungligen skapat för att exportera fransk kunskap inom kollektivtrafiken där vi nu finns i över 80 länder. Mer än hälften av våra ingenjörer och tekniker är baserade utanför Frankrike, jämfört med 31% under 2011, för att öka den lokala närvaron. Vi är av 45 olika nationaliteter.

För att stärka vår närvaro på viktiga internationella marknader arbetar vi enligt en strategi av riktade förvärv. Det senast förvärvet är det italienska ingenjörsföretaget SWS vilket därmed positionerar SYSTRA som en ledande global aktör inom tunnel- och underjordisk design. https://www.systra.com/en/systra-strengthens-its-expertise-in-tunnels-with-the-acquisition-of-the-italian-company-sws/

Ett växande företag

Det nya SYSTRA bildades 2012 genom en sammanslagning av de bästa inom fransk teknik, våra medarbetare och aktieägare, SNCF samt RATP. Sedan dess har företaget drivits av ambitiösa mål som fastställts i den strategiska planen för SYSTRA. Detta inkluderar att fördubbla SYSTRA över sex år för att bibehålla och stärka vår ledande position inom kollektiv rörlighet.

SYSTRA firar 65 årsdag!

Vi är glada att i år 2022 kunna fira 65 år av SYSTRAs historia. Denna livslängd har vi att tacka våra team, som dagligen är engagerade i att designa hållbara transportlösningar över hela världen, till nytta för användare, städer och regioner. Låt oss fortsätta denna vackra gemensamma historia tillsammans med alla våra intressenter!

Läs vidare på SYSTRA-koncernens webbsida

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA