Innovation

Innovation

Inom SYSTRA-koncernen förnyar vi kontinuerligt för att möta våra kunders behov, förbereda kollektivtrafik för i morgon samt föreslå alltmer motståndskraftiga lösningar. Konstruktion av transportinfrastruktur måste anta ny teknik, tillgodose nya vanor och möta nya krav. För att nå längre förbinder sig SYSTRA att sätta människan i centrum för konstruktionen och förbättra transportsystemens effektivitet.

En växande världsbefolkning, utbyggnaden av tillväxtländer, expanderande megastäder som kväver innerstäderna. Nu är det dags att förbättra kollektivtrafiken, både lokalt och mellan städer.

Att transportera miljontals människor varje dag på ett säkert, effektivt och miljövänligt sätt är en stor utmaning som kräver optimala lösningar. På SYSTRA utvecklar vi innovativa lösningar som gör det möjligt för lokala och upphandlande myndigheter att erbjuda säkra och lämpliga lösningar för befolkningens behov.

Vi fokuserar på en tredelad strategi

Integrera transportsystemen som är passande och hållbart i sin omgivning

  • Utveckla mer attraktiv och hållbar infrastruktur
  • Lösa problem med akustik och vibrationer
  • Förbättra stationsatmosfären och resenärernas upplevelse

Optimera kostnader

  • Förbättra infrastrukturen
  • Utveckla billigare infrastruktur

Driva transportsystemet mer effektivt

  • Utveckla mer motståndskraftig infrastruktur som kan hantera naturliga och tekniska risker
  • Optimera underhåll av infrastruktur
  • Styra energiförbrukning

Leverera projekt snabbare

Vi har utvecklat en gemensam arbetsplats som välkomnar medarbetare och kunder: «La Fabrique». Vår “Fabrique” är ett laboratorium för transportteknik. Det ger våra team och intressenter en plats där vi gör allt för att hjälpa fram nya idéer och lösningar. Att öppna upp för andra innebär också att skapa partnerskap för forskning och innovation. Vi strävar efter att bygga nya färdigheter tillsammans med partners såsom Lafarge och Samsung. Det finns ingen brist på ämnen: uppfinna nya viadukter byggda av ultrahögpresterande fiberarmerad betong (UHPFRC), utveckla järnvägsbroar med långa spännvidder, föreställa sig ny teknik för tunnelborrmaskiner etc.

Vi deltar också i stiftelser och forskningsprogram när deras ämnen konvergerar med våra: Fondation Agropolis, Fondation Bordeaux Université - Chaire Deleuze, Ville 10 D, Capacity 4 Rail, Nettun etc.

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA