Dagens Industri uppmärksammar SYSTRAs satsning i Sverige!
15-April-2019

Dagens Industri uppmärksammar SYSTRAs satsning i Sverige!

Jätten på offensiv – vill bygga svenska snabbjärnvägen

Investeringar för flera hundra miljarder kronor i det svenska järnvägsnätet lockar internationella jättar till Sverige för att konkurrera med ÅF och Sweco.

En av världens största järnvägsaktörer, franska Systra, har i skymundan inlett en offensiv i Sverige. Målet är bland annat att slåss om att få vara med och bygga Sveriges första höghastighetsjärnväg.

”Vi finns sedan tidigare i 80 länder men har nu identifierat Sverige som en av våra nya nyckelmarknader. Det här en långsiktig satsning och målet är att vi ska använda vår unika globala kompetens och erfarenhet och bli en central aktör i branschen även i Sverige som nu står inför ett mycket stort investeringsprogram på flera hundra miljarder kronor”, säger Systras koncernchef Pierre Verzat, till Di i samband med ett besök i Sverige där även möten med bland andra Trafikverket och svenska bolag som NCC ingår.

”Faktum är att Sverige med sina stora investeringsplaner i både nya och befintliga järnvägsförbindelser är en av de mest intressanta marknaderna i Europa framöver.”

https://www.di.se/nyheter/jatten-pa-offensiv-vill-bygga-svenska-snabbjarnvagen/

Foto: Gudellaphoto_Mostphotos.com

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA