Välkomna studenter!

Välkomna studenter!

SYSTRA är idag en av världens ledande aktörer inom infrastrukturlösningar för höghastighetsjärnväg, metro, tunnelbana, spårväg, väg & trafik och flygplats. SYSTRA har bland annat designat ca 50% av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar, automatiserade metro och tunnelbanor. Tack vare SYSTRAs expertis och våra 7500 medarbetare runtom i världen, driver vi infrastrukturprojekt i dess olika skeden, från tidiga utredningar till färdig anläggning.

Men hur är det då att vara student på SYSTRA?

Som student hos oss får du tillsammans med våra hängivna, duktiga och mycket kompetenta kollegor möjlighet att använda alla dina styrkor och erfarenheter och utveckla dem tillsammas med oss. Du kommer få vara med i varierande projekt med spännande utmaningar som väntar på dig som nyutbildad ingenjör, där du får möjlighet att använda all din nya kunskap samtidigt som du blir uppbackad av våra experter och mentorer.

För SYSTRA är det viktigt med en hållbar utveckling, där vi ser att samspelet mellan nyutbildad och senior har en viktig och betydande roll. Vi delar gärna med oss av vår kunskap och erfarenheter, likaså värderar vi och tar tillvara på de färska kunskaper som du som nyubildad kan bidra med.

Vidare kommer du bredda ditt kontaktnät under din tid hos oss och skapa dig nya bekantskapskretsar nationellt och internationellt.

Som student hos SYSTRA, får du ett ovärderlig försprång i karriären och flera av våra nu anställda medarbetare har en gång börjat som just student hos oss.

Att attrahera, utveckla och behålla de främsta talangerna inom branschen, är betydande och fundamentalt för att nå SYSTRAs långsiktiga framgång. Därför är det viktigt för oss att ha en ömsesidig, givande och nära relation med framtidens ingenjörer.

Vi hoppas att du som student ska trivas hos oss på SYSTRA och vi ser mycket fram emot att få välkomna dig i vårt gäng.

Möt oss på!

Vi besöker flera av landets universitet och högskolor runt om i landet för att möta våra framtida talanger och få chansen att berätta mer om vad det finns för möjligheter hos oss på SYSTRA. Med på mässorna är representanter från våra verksamhetsområden och HR. Just nu sker deltagandet digitalt. .

10 februari 2021: Väg och vattensektionens branschdag, Lunds univeritet.

Praktik/LIA

Vi på SYSTRA värderar och vill ta tillvara på framtidens talanger. Därför är det naturligt för oss att ta emot studenter för praktik/LIA och examensarbeten. Hos oss får du chansen att komma in i ett härligt gäng med mycket kunskap, där vi tar tillvara på nya idéer och ständigt vill utvecklas. Du får chansen att bygga ditt CV genom att arbeta i mångsidiga projekt, ta eget ansvar för delar i projekten och får på köpet ett större nätverk.

För att göra praktik hos oss på SYSTRA tar du kontakt med vår HR-avdelning som vägleder dig till rätt chef. Det är i dialogen mellan ansvarig chef och student som vi kan säkerställa att det blir en bra matchning och anpassar praktiken på bästa sätt utifrån ditt och vårt behov. Vi vill att en praktik hos oss ska utveckla dig som individ samtidigt som du verkligen känner att du bidrar hos oss. En praktik är ett bra tillfälle för oss att lära känna varandra och på så sätt få möjligheten att utvecklas tillsammans. Fyll i vårt formulär om praktikansökan så hjälper vi dig till rätt person.

Examensjobb

Flera av våra verksamhetsområden tar med glädje emot studenter som vill göra sitt examensarbete hos oss. Tillsammans kan vi utveckla en bra grund för ditt arbete och se till att du får ett skräddarsytt upplägg för just din uppsats. Vi ser med fördel att du redan har en grundidé när du kontaktar oss angående ex-jobb. För att göra ditt examensarbete hos oss vill vi att du fyller i vårt formulär så guidar vi dig vidare till rätt person.

Vi valde SYSTRA

Malin Wiskman har arbetat på SYSTRA i 1 år. Så här berättar hon: "Jag upptäckte SYSTRA via en Linkedin-annons som projektingenjör. Redan under intervjun upplevde jag att stämningen var inkluderande och mysig i gruppen och det stämmer.
Jag pluggade till civilingenjör i riskhantering. När jag började söka efter ett intressant jobb så kollade jag på de stora konsultbolagen och rena riskkonsulttjänster. När jag började på SYSTRA fick jag projektet Karlavagnen. Nu jobbar jag med uppdragsledning och har fått en roll som biträdande uppdragsledare. Lite mer specifikt är att jag sköter ekonomin för projektet, planering av resurser, uppföljning av projektets framdrift. En kul grej med att vara uppdragsledare är att man får en övergripande koll på vad som händer i projektet och man vet aldrig riktigt hur en dag ser ut för att det kan dyka upp saker längst vägen som man får hantera och prioritera. Man får vara lite kreativ.
Det är väldigt trevlig stämning här, man blandar lite allvar med kul på en väldigt bra nivå för mig. Det känns som att teamen är ganska genomtänkta med många olika personligheter men som ändå passar ihop. Tycker att SYSTRA värderar medarbetarnas välmående högt och jag känner att om man har något problem och man tar upp det så tas det på allvar och även att chefer och liknande aktivt frågar en om man t ex har för mycket att göra. Man kan säga att det är många som har jobbat på SYSTRA länge, så det blir lite att man kommer in i en grupp som har funnits länge och som funkar bra och att man kan fråga folk om hjälp och alla ställer upp utan sura miner.
Jag känner att jag blir utmanad i mitt jobb. Jag är väldigt intresserad av miljöfrågor i allmänhet och därför var järnväg en aspekt i det. Hade SYSTRA varit ett företag som jobbade med olja så hade jag inte sökt. Så SYSTRA är helt i linje med mina värderingar gällande miljö och hållbarhetsfrågor."

Andreas Pettersson har arbetat på SYSTRA i 4 år. Så här berättar han: "Jag har utvecklats enormt mycket och fått arbeta inom en rad olika projekt, tex i våra projekt Ostlänken paket 3 och Sävenäs rangerbangård, i olika roller såsom signalprojektör, uppdragsledare och nu teamledare. SYSTRA är inne i en väldigt rolig och spännande fas där företaget växer vilket gör att det händer nya saker hela tiden. Jag får lära känna många nya kollegor och till hösten kommer vi flytta in i vårt nya kontor i Malmö vilket jag verkligen ser fram emot. Trots att vi växer kraftigt så är den fina gemenskapen fortfarande kvar inom företaget. Här tar alla verkligen sig tid att hjälpa varandra, det är härligt att känna att jag som sitter i Malmö kan ringa en kollega var som helst i landet och den personen kommer ta sig tid att hjälpa mig med de frågeställningar jag har. SYSTRA är ett företag där man verkligen kan vara med och påverka sin egen och företagets framtid, där ens åsikt spelar roll. Något som genomsyrar företaget är glädje, engagemang och framåtanda. Alla fyller en viktig roll och är med och driver företaget framåt. Jag ser verkligen fram emot att vara med på företagets spännande resa framåt."

Tillbaka till toppen
SYSTRA AB Org.nr 556540-0677 • Registreringsadress: Mölndalsvägen 24, SE-412 63 Göteborg, Sweden
Om SYSTRA